Voor elk voetprobleem een passende behandeling.

Variërend van nagelbeugel, steunzolen tot orthese

Voor elke voetklacht vinden onze podotherapeuten of podologen een oplossing. Benieuwd welke behandelmethoden onze specialisten toepassen? Onderstaand vindt u per behandelmethode een korte beschrijving. Heeft u na het lezen van onderstaande uitleg en brochures behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op en laat u informeren door een van onze voetexperts.

Orthonyxie (nagelbeugel)

Ingegroeide nagels zijn erg vervelend. Een nagelbeugel (orthonyxie) is een klein metalen draadje dat precies over uw nagel wordt gebogen als uw nagels een te bolle vorm krijgen. Doordat er een kleine spanning op het draadje staat duwt de nagel niet in het nagelbed. Door de beugel wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.

De beugel wordt met een laagje gel vastgezet op de nagelplaat en groeit met de nagel mee. Na verloop van tijd (6-10 weken) wordt de beugel tijdens de controle bij uw podotherapeut verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. U hoeft geen rekening te houden met de beugel bij het aantrekken van sokken en u kunt gewoon douchen of zwemmen. 

(Steun)zolen

Wanneer uit ons onderzoek blijkt dat uw klachten veroorzaakt worden door het verkeerd functioneren van uw voeten, bieden steunzolen uitkomst. Het doel van podotherapeutische zolen kan zijn:

  • correctie van de voetstand
  • verlichten van pijnklachten
  • verdelen van de druk onder de voet

Het is geen probleem om de (steun)zolen in een normale schoen te dragen. Houd er rekening mee dat:

  • De schoen ruim genoeg moet zijn of een uitneembaar voetbed moet hebben
  • Bij schoenen met een aanpasbare sluiting (veter of gesp) zolen makkelijker in te leggen zijn. 

Meer weten? Download de handleiding steunzolen.

Siliconenorthese (teenstukje)

Een orthese is een teenstukje van siliconenmateriaal voor tussen een of meer tenen. Het doel van een orthese kan zijn om tenen te beschermen of te corrigeren. Ook kan een orthese het ontstaan of verergering van teenklachten voorkomen.

Draag uw orthese gerust in een normale schoen, mits de schoen ruim genoeg is bij de tenen. Draag bij een orthese kousen of sokken zodat hij beter blijft zitten.

Wilt u hier meer over weten? Download de brochure over siliconen orthese.

Instrumentele voetbehandelingen

Nagels verzorgen en eelt verwijderen zijn zaken waarvoor u naar een pedicure gaat. Laat uw voeten regelmatig verzorgen door een goede pedicure. Als u diabetes heeft is het aan te raden om naar een pedicure te gaan met diabetes-aantekening.

Het kan echter voorkomen dat een pedicure uw klachten niet of niet voldoende kan verhelpen. Denk hierbij aan:

  • ingegroeide of ontstoken nagels
  • terugkerende likdoorns
  • risicovoeten bij diabetespatiënten
  • wondverzorging bij onder meer suikerziekte of reuma

Schakel bij bovenstaande klachten een podotherapeut in. Wij sporen de oorzaak van uw klachten op en behandelen deze zo snel mogelijk. Zo voorkomen we dat u opnieuw klachten krijgt. 

Neem contact met ons op

Diabetische screening

Diabetes oftewel suikerziekte, is tegenwoordig een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Heeft u suikerziekte? Dan heeft u een grotere kans op voetproblemen. Laat uw voeten daarom regelmatig minimaal jaarlijks controleren. Laat onze podotherapeut of podoloog een diabetes screening uitvoeren. Wij kijken dan naar een aantal factoren, waaronder het gevoel in uw voeten. Dit rapporteren wij terug aan uw huisarts en / of aan de diabetisch dienst, zodat de ketenzorg geheel op de hoogte blijft.

Meer weten? Download de brochure over diabetes en voetverzorging.

Advies met betrekking tot uw voetproblemen

Soms volstaat een goed advies over bijvoorbeeld uw schoenen of houding om uw voetprobleem om te lossen. Als u geen therapie nodig heeft kan een podotherapeut u toch helpen. Wij vertellen u graag hoe u het beste voor uw voeten zorgt, hoe uw nagels te knippen en welk schoeisel te dragen. 

Neem contact op met Voetinstituut Penninx