Schoenen volledig aangepast aan uw voetprobleem

Orthopedisch schoeisel

Wanneer uw voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of aanpassingen aan confectieschoenen, en semi-orthopedisch schoeisel onvoldoende pasvorm bieden, bieden orthopedische schoenen uitkomst. Orthopedisch schoeisel is volledig maatwerk. U kunt zelfs het uiterlijk van uw schoen bepalen. Kies in overleg zelf het model, de leersoort en de kleur

Aanvraagprocedure orthopedisch schoeisel

De aanvraagprocedure van orthopedisch schoeisel gaat als volgt:

1: Indien noodzakelijk schrijft de behandelende specialist een verwijzing uit. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

2: U maakt een afspraak bij Voetinstituut Penninx in Gemert. Neem bij de eerste afspraak de verwijskaart van de specialist en uw zorgverzekeringspasje mee.

3: Tijdens de eerste afspraak worden uw persoons- en verzekeringsgegevens gecontroleerd en genoteerd, daarnaast levert u de verwijzing in.Na de inschrijving worden de maten van uw voeten opgenomen en wordt er een voetafdruk gemaakt.

4: Wij vragen vervolgens bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan om de schoenen te leveren. U heeft deze machtiging nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

5: Afhankelijk van de soort schoen die u nodig heeft, wordt er al dan niet een gipsmal van de voet gemaakt.

6: Zodra de machtiging binnen is, worden uw leesten en passchoenen gemaakt en wordt u opgeroepen om de passchoenen te komen passen.

7: Tijdens de passessie worden - indien nodig - correcties uitgevoerd en kiest u het model en de kleur van uw schoenen uit.

8: Na de pasfase worden uw schoenen geproduceerd.

9: Als de schoenen klaar zijn vragen we u de schoenen af te passen zodat ze perfect aansluiten op uw voeten.

Wilt u meer weten over orthopedisch schoeisel? Download ook de volgende brochures:

Maak een afspraak bij Voetinstituut Penninx in Gemert.

Laat reparaties aan uw orthopedische schoenen door onze experts uitvoeren. Vervang de zolen en/of hakken van uw schoenen tijdig. Te lang doorlopen op versleten schoenen kan klachten en onherstelbare schade aan uw schoenen veroorzaken. Normale slijtage – bij normaal en bij onzorgvuldig gebruik - valt niet onder de garantie en zijn voor eigen rekening.

Neem contact met ons op