Over Voetinstituut Penninx in Gemert.

Meer over ons team en de praktijk

In onze praktijk staan uw klachten vanzelfsprekend centraal. Om het 5-sterren kwaliteitsniveau van het voetinstituut op peil te houden volgen alle experts regelmatig opleidingen en bijscholingscursussen. Mede daardoor hebben we kunnen meewerken aan tal van belangrijke ontwikkelingen in de orthopedische schoentechniek.

Sinds 1957 Voetinstituut Penninx

Meer dan 60 jaar geleden richtte Anton Penninx Voetinstituut Penninx op.

Anton Penninx is de grondlegger van Voetinstituut Penninx in Gemert.

De heer Penninx (1934-2019) aan het woord: “In 1957 ben ik de zaak begonnen, precies waar het bedrijf vandaag de dag nog steeds staat. Ik was 23. Als klanten binnenkwamen vroegen ze vaak: ‘is je vader er niet?’ We begonnen met schoenreparatie en van lieverlee kwamen daar de maatschoenen bij. In het midden van de jaren 60 heb ik mijn diploma orthopedisch schoenmaken behaald.

Vanaf dat moment begon de zaak harder te groeien. In de eerste plaats qua dienstverlening; naast orthopedische schoenen maken begonnen we met podotherapie. Deze activiteit werd later uitgebreid met instrumentele behandelingen. Daarnaast kwamen we ruimte tekort. De voormalige achtertuin is inmiddels onderdeel van het instituut. In totaal hebben we acht verbouwingen gehad. Verder kwamen we handen tekort. Er moesten mensen bij. Ik ben trots op de reputatie van onze onderneming en de vele tevreden klanten die we dagelijks bedienen."

Inmiddels, ruim 60 jaar verder, is Frank van Rooij de Algemeen Directeur van Voetinstituut Penninx.

Frank van Rooij, inmiddels algemeen directeur van Voetinstituut Penninx, leerde het vak van Anton.

Frank aan het woord:

"Ik heb het vak mogen leren van oa. Anton en zijn zonen, tussen 1997 en 2005 was ik werkzaam bij het bedrijf. In deze tijd heb ik het prachtige vak mogen leren. Tussen 2005 en 2009 was ik actief in Nijmegen. In deze periode werkt ik bij een bedrijf aldaar en had ik spreekuren met diverse specialisten in de ziekenhuizen te Nijmegen en Boxmeer.

Sinds 2009 maak ik deel uit van de directie van het Voetinstituut. En sinds december 2015 ben ik de algemene directeur van dit prachtige bedrijf.

De voornaamste doelstellingen zijn en blijven het leveren van de hoogste kwaliteit en een tevreden klant die graag bij ons terug komt. Per slot van rekening staat de klant bij ons centraal."

Waarom u voor Voetinstituut Penninx kiest

 • SEMH erkend bedrijf. (stichting erkende medische hulpmiddelen)
 • Lid van NVOS-Orthobanda, NVvP, ISPO
 • Vanuit het hele land komen patiënten speciaal naar Voetinstituut Penninx
 • Diverse topsporters onder behandeling; Jeffrey Herlings (motorcross), Tim Lips (Olympisch ruiter), Martin Lips (Bondscoach Olympische ruiters), Twan van den Brand ( Wielrennen team Orange babies), Rixt van der Horst (Paralympische dressuur ruitster), Karlijn Swinkels (wielrenster team Jumbo Visma), Max van der Pas (Bokser Team NL) en Silvie Swinkels (wielrenster team Pushing the dream).
 • Ruim 9.000 tevreden klanten gingen u voor
 • Profiteren van meer dan 60 jaar ervaring
 • Onze experts volgen regelmatig cursussen en opleidingen
 • U wordt, indien mogelijk, altijd geholpen door dezelfde behandelaar
SEMH hulpmiddelen erkenningsregeling Maak een afspraak

Samenwerkingsverbanden

Voetinstituut Penninx heeft samenwerkingsovereenkomsten met diverse fysiotherapiepraktijken in de hele regio.

Medisch speciaalzaak Anny Willemsen (specialist op het gebied van therapeutische elastische kousen).

Papenburg orthopedie Instrumentmakerij (gespecialiseerd in diverse hulpmiddelen zoals beenprotheses, spalken, braces, bandages, redressie helmpjes en meer).

Heckert en van Lierop Instrumentmakerij (gespecialiseerd in diverse hulpmiddelen zoals beenprotheses, spalken, braces, bandages, redressie helmpjes en meer).

Revalidatie centra Libra
Lokatie Blixembosch / Eindhoven en Weert.

Elkerliek ziekenhuis (Helmond):

Afdeling revalidatie: voettechnisch spreekuur met de revalidatie ars.\

Afdeling Chirugie: diabetische voetenteam met o.a. de vaatchirurg, internist, wondverpleegkundige, podotherapeut, gipsverbandmeester, revaliatie arts. 

Afdeling Orthopedie: voettechnisch spreekuur met de orthopeed.

Het team van Voetinstituut Penninx

Directeur / Orthopedisch schoentechnicus:
F. van Rooij

Algemeen manager:
S. van Dam

Orthopedisch schoentechnoloog:
Ing. W. Wessels

Ing. E. Roggenveen

C. v.d. Heijden

 

Podotherapeuten:
E. Huijbers

E. Matthijsse


Balie en administratief medewerkers:

M. van Beek

S. van den Boom

Algemene medewerkers:

H. v.d. Rijt

R. van de Rakt

M. Heesakkers 

Behandelruimtes

Bij Voetinstituut Penninx vindt u drie verschillende behandelruimtes:

 1. De orthopedische behandelruimtes 
  Hier meten we u uw OVAC/OSB/OSA – in alle soorten en maten - aan. Daarnaast bepalen we hier of u geholpen kunt worden met een prothese of orthese zoals een spalk, koker of EVO. Ook het mogelijk aanpassen van een confectieschoen wordt hier beoordeeld.  Deze ruimtes zit vast aan een loopgang van 2 bij 12 meter voor het analyseren van uw looppatroon.

   

 2. De podotherapeutische zolen 
  In deze kamer meten we uw inlegzolen, steunzolen, teenorthese en maatschoeisel aan. Een reden voor een keuze voor zolen kan zijn dat u met aangemeten zolen beter kunt sporten. Ook voeren we in deze ruimte diverse onderzoeken uit met betrekking tot benen en voeten. Deze ruimte zit vast aan een loopgang van 2 bij 12 meter voor het analyseren van uw looppatroon. Doormiddel van een 2D en 3D scan worden uw voeten kritisch in beeld gebracht.

   

 3. De instrumentele behandelruimte
  In deze ruimte worden uw voeten behandeld. Denk hierbij aan het behandelen van kleine voetwondjes en het maken en plaatsen van nagelbeugels en siliconen ortheses. Ook worden hier klachtgerichte voetbehandelingen en diabetesonderzoeken uitgevoerd. De specialistische zorg voor uitsluitend diabetische, reumatische en oncologsiche voetzorg.

Tips / Suggesties / Klachten

Bij VoeBent u blij of heeft u tips of suggesties voor ons? Geef het gerust door aan onze medewerkers. Bel ons 0492-361553 of stuur een bericht. Mocht er toch iets niet naar wens zijn gegaan, maak dan een afspraak het liefst eerst bij de betreffende medewerker en/of collega, zodat zij er samen met u kunnen uitkomen. In onze wachtruimte bevindt zich een ideeën brievenbus, mocht u tips anoniem willen achterlaten kan dit altijd.Tevens zijn we aangesloten bij onze branche klachtencommissie van de NVOS-orthobanda

klachtenregeling

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de diensten en behandelingen van Voetinstituut Penninx?

Neem contact met ons op